Efteling – Wat je altijd al hebt willen weten

Spread the love

Efteling - Artist impressionEr was eens een attractiepark in de Noord-Brabantse plaats Kaatsheuvel. Begonnen als sport- en wandelpark, vervolgens uitgebreid met een sprookjesbos en met de opening van de spookslot in de jaren 70 van de vorige eeuw, verder uitgebreid met grote attracties zoals de Python, Halve Maen, Gondoletta, Pirana, Fata Morgana, Carnaval Festival, Bobbaan, Droomvlucht, De Vliegende Hollander, Baron 1898 etcetera.

Lees op onderstaande sites meer over de geschiedenis en over het huidige park inclusief de parkshows zoals: Raveleijn en Aquanura.

Tenslotte nog een site die de actuele wachttijden inzichtelijk maakt.

Het Wonderlijke WC web

Een typische nostalgie-site maar ook een site waar je alle ins en outs van de attracties van de Efteling kunt lezen en bekijken. De meeste mensen weten wel dat de Efteling eerst alleen uit een speeltuin en sprookjesbos bestond maar wat was de eerste attractie daarna?

De oorsprong van de titel van de site: Het Wonderlijke WC web ken ik niet, wel wordt er op de site ook uitvoerig gesproken over de sanitaire voorzieningen in het park:

149 toiletten, 84 urinoirs (waarvan 23 van juniorformaat), 97 wastafels, 47 roldoeken en 14 warme luchtdrogers staan de bezoekers van de Efteling ter beschikking voor een optimaal gemack tijdens kleine en grote boodschappen. (Deze cijfers zijn inclusief het nieuwe Efteling-theater, maar exclusief tijdelijke groepen.) Wil je meer weten over deze ondergewaardeerde ruimtes van De Wereld Vol Wonderen, kies dan een rijk uit de windroos hieronder, of selecteer een item uit het menu aan de linkerkant. Kleine Boodschap!

Het Wonderlijke WC web

Eftelist

De plek voor nieuws en achtergronden uit de wereld van de Efteling.
Eftelist

Vijfzintuigen

De site: Vijfzintuigen.nl is één van de grootste en bekendste communities met als onderwerpen: De Efteling (Kaatsheuvel, Nederland) en Europa-Park (Rust, Duitsland).
Vijfzintuigen.nl

Eftepedia

Zeer complete site met encyclopedie waardige artikelen over de Efteling.
Eftepedia online naslagwerk over de Efteling

EftelStats

Een site die aangeeft hoelang de diverse wachttijden zijn in de Efteling. Onderverdeeld in de volgende categorieën: Attracties, Shows, Horeca en Merchandise. De site geeft het verloop in wachttijd gedurende de dag grafisch weer. Deze site maakt ook een dagrapportage met daarin samenvattingen van de diverse gemeten waarden. Belangrijk hierbij om op te merken dat deze site gewoon op het Internet te raadplegen is, men hoeft niet in de Efteling te zijn.
EftelStats – Wachttijden Efteling

Leave a comment