December 14, 2023 – Dutch Cyber Warfare Community – Roundtable

Logo - Dutch Cyber Warfare Community
Spread the love

Organised by: Dutch Cyber Warfare Community
Location: Bernhardkazerne, Barchman Wuytierlaan 198, Amersfoort

  • Lt.Kol. Marnix Felius – “Moderne Oorlogsvoering – Wat kunnen we leren?” Wie verkeert in de Nederlandse cyber warfare sferen zal zijn naam ongetwijfeld herkennen; hij plaatst geregeld smaakmakende artikelen op bijvoorbeeld Linkedin. Een van zijn artikelen is tevens gepubliceerd in de Militaire Spectator. Met zijn scherpe observaties en goed uitgedachte argumenten is overste Felius een van de huidige smaakmakers van het doorlopende debat dat Defensie heet. Deze avond zal hij spreken over Modern Warfare.
  • Don Eijndhoven – “De Digitale Kant van de Oorlog in Oekraine” Don sprak op meerdere conferenties over de (digitale) situatie in Oekraine, zoals onlangs nog als keynote speaker op de CyberSec conferentie in de Jaarbeurs, Utrecht. Dit was aanleiding voor Bas van Werven om Don uit te nodigen op zijn BNR Radio show “De Ochtendspits”. Dit is hier terug te lezen en luisteren. Don tracht duidelijkheid aan te brengen in een oorlog waar door velen over geschreven wordt, maar waar de inhoud soms ver te zoeken is. Getergd klom hij in de pen om te pogen deze misstand te corrigeren. En, zoals een van onze leden laatst opmerkte:  “Getergd levert Don zn beste werk”. Dit leek ons dus een mooie reden om hem te overreden eens het volle verhaal te doen bij DCWC.
  • Majoor Peter M. – “Als je de communicatie controleert, dan domineer je de operatie” (deel 2. CC CEMA-Cie) Majoor Peter M, is de compagniecommandant van het relatief nieuwe CEMA (Cyber & Electromagnetische Activiteiten) compagnie.